miercuri, 24 februarie 2010

Let's do it, Romania!

Zilele acestea am dat întâmplător de pagina de "cause" a proiectului "Let's do it, Romania!" de pe Facebook. Pe scurt, acest proiect vizează strângerea masivă a deşeurilor din România într-o singură zi de un număr foarte mare de voluntari (simplu, nu?). După ce am vizionat video-ul de pe prima pagină a site-ului oficial (http://www.letsdoitromania.ro) unde este prezentat cum s-a desfăşurat proiectul în ţara care a venit cu ideea, Estonia (http://www.youtube.com/watch?v=A5GryIDl0qY), mi-am dat seama că se poate totuşi şi în România!



Mesajul formulat pe prima pagină mi se pare că exprimă foarte clar atitudinea românului "civilizat" (aceea că nu "noi" suntem responsabili pentru mizeria făcută de "alţii"):

  "Doar pentru că te muţi cu 2 metri mai departe de o grămadă de gunoi când ieşi la picnic, asta nu înseamnă ca mizeria nu mai e acolo. Doar pentru că alegi să te uiţi în altă parte, asta nu înseamnă că în apele râului care îţi alimentează oraşul cu apă potabilă nu plutesc zeci de mii de PET-uri şi pungi. Doar pentru că nu fotografiezi şi munţii de gunoaie când pleci în vacanţă asta nu înseamnă că ei nu erau acolo."

Vă invit să aflaţi mai multe de pe site-ul oficial (http://www.letsdoitromania.ro), de pe pagina de Facebook (http://apps.facebook.com/causes/403155/49914637?m=f387a666) şi să fiţi la curent cu toate noutăţile pe Twitter (http://twitter.com/letsdoitro) ale proiectului.

   "Nu rata şansa de a-ţi schimba ţara!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu